Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /www/includes/file.phar.inc).

Persberichten

 • Deelnemers en enthousiaste coördinator gezocht voor breiclub in Tiel

  Tiel, 22 oktober 2020 -

  Het Nationaal Ouderenfonds en Ouderen Gelderland lanceren een nieuwe breiclub in Tiel. De club wordt deel van het programma Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds. De breiclubs worden in samenwerking met vrijwilligers opgezet met als doel het sociale netwerk van ouderen te versterken. Een enthousiaste coördinator om de club op te starten en deelnemers kunnen zich aanmelden via: ouderengelderland@gmail.com.

  Locatie en tijden
  De nieuwe breiclub zal in dezelfde ruimte komen als de FLIPJES naai- en handwerkclub in het Oosthonk in Tiel. FLIPJES vindt elke dinsdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur plaats. De bijeenkomsten liggen vanwege het coronavirus tijdelijk stil, zodra het weer kan, wordt er weer gehandwerkt en genaaid. De startdatum van de nieuwe breiclub zal medio deze zomer worden bepaald.

  Aanmelden vrijwilliger of deelnemer
  Bent u enthousiast, sociaalvaardig, een regelaar en heeft u een warm hart voor ouderen? Kunt u  zelfstandig werken, maar weet u ook wanneer u hulp of ondersteuning nodig heeft? Dan bent u de geschikte breicoördinator die wij zoeken. Uw onmisbare inzet als vrijwilliger ten behoeve van de breiclub brengt verder geen (financiële) verplichtingen naar het Ouderenfonds met zich mee. Vindt u het leuk om te breien en doet u dit graag samen? Dan heten wij u graag van harte welkom bij deze nieuw op te starten breiclub in Tiel.

  Aanmelden als vrijwilliger of opgeven als deelnemer kan bij Frederik Bennis van Ouderen Gelderland, telefoon 06-16999498 of via e-mail: ouderengelderland@gmail.com. Wij komen graag met u in contact. Meld u gerust aan ook nu nog we nog dicht zijn door de coronamaatregelen.

  Over het Nationaal Ouderenfonds
   
  Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

   

   

   

 • Deelnemers en enthousiaste coördinator gezocht voor breiclub in Tiel

  Tiel, 26 mei 2020 - Het Nationaal Ouderenfonds en Ouderen Gelderland lanceren een nieuwe breiclub in Tiel. De club wordt deel van het programma Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds. De breiclubs worden in samenwerking met vrijwilligers opgezet met als doel het sociale netwerk van ouderen te versterken. Een enthousiaste coördinator om de club op te starten en deelnemers kunnen zich aanmelden via: ouderengelderland@gmail.com.

  Locatie en tijden

  De nieuwe breiclub zal in dezelfde ruimte komen als de FLIPJES naai- en handwerkclub in het wijkcentrum  Oosthonk in Tiel. FLIPJES naai- en handwerkclub vindt elke dinsdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur plaats. De bijeenkomsten liggen vanwege het coronavirus tijdelijk stil, zodra het weer kan, wordt er weer gehandwerkt en genaaid. De startdatum van de nieuwe breiclub zal medio deze zomer worden bepaald.

  Aanmelden vrijwilliger, maatschappelijke stage  of deelnemer

  Bent u enthousiast, sociaalvaardig, een regelaar en heeft u een warm hart voor ouderen? Kunt u  zelfstandig werken, maar weet u ook wanneer u hulp of ondersteuning nodig heeft? Dan bent u de geschikte breicoördinator die wij zoeken. Uw onmisbare inzet als vrijwilliger ten behoeve van de breiclub brengt verder geen (financiële) verplichtingen naar het Ouderenfonds met zich mee. Vindt u het leuk om te breien en doet u dit graag samen? Dan heten wij u graag van harte welkom bij deze nieuw op te starten breiclub in Tiel.

  Aanmelden als vrijwilliger of opgeven als deelnemer kan bij Frederik Bennis van Ouderen Gelderland, telefoon 06-16999498 of via e-mail: ouderengelderland@gmail.com. Wij komen graag met u in contact.

  Over het Nationaal Ouderenfonds

  Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

  Over Ouderen Gelderland

  Is alleen zijn nog leuk, of kan het beter? Ouderen Gelderland brengt ouderen met elkaar in contact.

  Stichting Ouderen Gelderland bestaat sinds 2015 en organiseert verschillende activiteiten voor ouderen (alleenstaanden en echtparen). Deze groep vindt het soms het lastig om in contact te komen met anderen. Zo zijn er o.a. diverse eettafels en wijklunches opgezet. De Stichting hoopt met deze activiteiten ouderen in beweging te krijgen en samen te brengen: “het is niet vanzelfsprekend dat ouderen internet hebben”.  Ouderen Gelderland probeert op een relaxte en informele sfeer mensen bij elkaar te brengen. www.ouderengelderland.nl

 • Lid Raad van Toezicht OuderenGelderland gezocht

  De stichting OuderenGelderland zoekt twee leden voor haar Raad van Toezicht. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel.  Voor de Raad van Toezicht is de stichting nu op zoek naar leden die kennis, ervaring en een netwerk hebben in zorg en welzijn. Belangrijkste taken van de Raad van Toezicht zijn het adviseren en ondersteunen van de directeur in de beleidsuitvoering en het controleren van de stichting op het gebied van financiën en op de doelen die zij heeft gesteld.  Voor meer informatie kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498  of mailen naar info@ouderengelderland.nl.

 • PR talent? Wordt vrijwilliger!

  De stichting OuderenGelderland is op zoek naar een vrijwilliger die de PR voor de stichting verder wil opzetten en uitvoeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website, het maken van de nieuwsbrief en het maken en versturen van persberichten. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel. Voor meer informatie kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498 of mailen naar info@ouderengelderland.nl.

 • koks gezocht!

  Is koken uw passie?

  OuderenGelderland is op zoek naar vrijwilligers die willen koken, serveren of helpen bij de maaltijden in de eetcafés die de stichting organiseert. Deze eetcafés vinden nu nog vooral in Tiel plaats en hiervoor is de stichting op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel. Voor meer informatie over dit leuke vrijwilligerswerk kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498 of mailen naar info@ouderengelderland.nl. Kom ons team versterken en help mee de eenzaamheid onder ouderen te verminderen!

 • Kerstdiners 2017 weer geslaagd

  De vele kerstdiners van OuderenGelderland zijn weer achter de rug. Honderden ouderen hebben genoten van het eten, de muziek en van elkaar. De meeste ouderen, die vaak het hele jaar eenzaam thuis zitten, hebben op deze manier een leuke avond en zijn met elkaar in contact gekomen. Zo is het makkelijker voor ze om ook in het nieuwe jaar samen af te spreken en wat meer sociale contacten aan te gaan. Natuurlijk blijven ze ook welkom bij de vele eettafels die OuderenGelderland het hele jaar door organiseert.

  De kerstdiners vonden plaats op de diverse locaties in Tiel en in Amsterdam. OuderenGelderland bedankt al haar sponsors die al jaren meewerken zoals Van der Valk Hotel Restaurant Tiel, Lloyds Hotel Amsterdam, Nationaal Ouderen Fonds, Jumbo en de diverse lokale fondsen en sponsors zoals Hema Tiel, Stichting Jan Nieuwehuyzen, Niacet Tiel, Spijker & Co, Albert Heijn Tiel, Janssen Bloemen, Jansen Fharma Support en Flipje uit Tiel: Fruitstad aan de Waal.

  Op 2e kerstdag wordt het Kerstdiner bij Van der Valk uitgezonden tijdens 5 Uur Live op RTL4. Ouderen, weldoeners, sponsors en iedereen die het doel van OuderenGelderland kan en wil steunen kan een gift geven via de Regiobank t.n.v. Stichting Ouderen Gelderland op rek. nr. NL 13 RBRB 0928 9350 43

  Voor iedereen en speciaal voor alle ouderen hele fijne dagen gewenst.

  Het kerstdinder vindt al 15 jaar plaats bij Van der Valk in Tiel

  Flipje was ook van de partij net als 200 ouderen!

  Orkest Klubo Akordiona was 1 van de groepen die de muziek verzorgden

  Ouderen genieten van het eten en de muziek

   

Pagina's