Persberichten

 • Lid Raad van Toezicht OuderenGelderland gezocht

  De stichting OuderenGelderland zoekt twee leden voor haar Raad van Toezicht. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel.  Voor de Raad van Toezicht is de stichting nu op zoek naar leden die kennis, ervaring en een netwerk hebben in zorg en welzijn. Belangrijkste taken van de Raad van Toezicht zijn het adviseren en ondersteunen van de directeur in de beleidsuitvoering en het controleren van de stichting op het gebied van financiën en op de doelen die zij heeft gesteld.  Voor meer informatie kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498  of mailen naar info@ouderengelderland.nl.

 • PR talent? Wordt vrijwilliger!

  De stichting OuderenGelderland is op zoek naar een vrijwilliger die de PR voor de stichting verder wil opzetten en uitvoeren. Denk hierbij aan het bijhouden van de website, het maken van de nieuwsbrief en het maken en versturen van persberichten. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel. Voor meer informatie kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498 of mailen naar info@ouderengelderland.nl.

 • koks gezocht!

  Is koken uw passie?

  OuderenGelderland is op zoek naar vrijwilligers die willen koken, serveren of helpen bij de maaltijden in de eetcafés die de stichting organiseert. Deze eetcafés vinden nu nog vooral in Tiel plaats en hiervoor is de stichting op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. OuderenGelderland wil eenzaamheid onder ouderen verminderen door het organiseren van activiteiten en evenementen.  Dat doet ze voornamelijk door het organiseren van maaltijden voor ouderen, bijeenkomsten voor ouderen en het jaarlijkse kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Van der Valk in Tiel. Voor meer informatie over dit leuke vrijwilligerswerk kunnen mensen bellen met Frederik Bennis op 06 16999498 of mailen naar info@ouderengelderland.nl. Kom ons team versterken en help mee de eenzaamheid onder ouderen te verminderen!

 • Kerstdiners 2017 weer geslaagd

  De vele kerstdiners van OuderenGelderland zijn weer achter de rug. Honderden ouderen hebben genoten van het eten, de muziek en van elkaar. De meeste ouderen, die vaak het hele jaar eenzaam thuis zitten, hebben op deze manier een leuke avond en zijn met elkaar in contact gekomen. Zo is het makkelijker voor ze om ook in het nieuwe jaar samen af te spreken en wat meer sociale contacten aan te gaan. Natuurlijk blijven ze ook welkom bij de vele eettafels die OuderenGelderland het hele jaar door organiseert.

  De kerstdiners vonden plaats op de diverse locaties in Tiel en in Amsterdam. OuderenGelderland bedankt al haar sponsors die al jaren meewerken zoals Van der Valk Hotel Restaurant Tiel, Lloyds Hotel Amsterdam, Nationaal Ouderen Fonds, Jumbo en de diverse lokale fondsen en sponsors zoals Hema Tiel, Stichting Jan Nieuwehuyzen, Niacet Tiel, Spijker & Co, Albert Heijn Tiel, Janssen Bloemen, Jansen Fharma Support en Flipje uit Tiel: Fruitstad aan de Waal.

  Op 2e kerstdag wordt het Kerstdiner bij Van der Valk uitgezonden tijdens 5 Uur Live op RTL4. Ouderen, weldoeners, sponsors en iedereen die het doel van OuderenGelderland kan en wil steunen kan een gift geven via de Regiobank t.n.v. Stichting Ouderen Gelderland op rek. nr. NL 13 RBRB 0928 9350 43

  Voor iedereen en speciaal voor alle ouderen hele fijne dagen gewenst.

  Het kerstdinder vindt al 15 jaar plaats bij Van der Valk in Tiel

  Flipje was ook van de partij net als 200 ouderen!

  Orkest Klubo Akordiona was 1 van de groepen die de muziek verzorgden

  Ouderen genieten van het eten en de muziek

   

 • OuderenGelderland advertentie KBO

  KBO artikel, 13 maart 2017

  Wat en wie is OuderenGelderland.

  OuderenGelderland is een nieuwe stichting, opgericht in 2015, die activiteiten organiseert voor ouderen. OuderenGelderland zet zich in om eenzaamheid onder ouderen in Gelderland te verminderen door het organiseren van diverse sportieve en smaakvolle evenementen.  De doelstelling van OuderenGelderland is het samenbrengen van ouderen die kennis willen maken met 'nieuwe' buren uit hun omgeving, zodat ze samen leuke dingen kunnen ondernemen.
  Op dit moment zijn we vooral actief in Tiel en omgeving.  

  Men kan meedoen aan:
  •    het jaarlijkse kerstdiner voor ouderen;
  •    de zomerse beweegactiviteiten;
  •    mee-eten met de diverse wijklunches of eettafels, die gehouden worden in het Oosthonk te Tiel.  Soms worden tijdens deze wijklunches themabijeenkomsten gehouden, b.v.  over veilig thuis en veilig buiten, brandpreventie, enz.

  Daarnaast organiseert OuderenGelderland nog diverse andere activiteiten, zo hebben vorig jaar 30 ouderen een verkeersles gevolgd, georganiseerd door Enis Yalcin en ANWB Autorijschool Wesseldijk. OuderenGelderland vindt het belangrijk dat ouderen goed op de hoogte zijn van de nieuwe verkeersregels. Door dit samen te bespreken en situaties door te nemen kan dit bijdragen om ongelukken te voorkomen. OuderenGelderland gaat kijken of het organiseren van Broemcursussen en “veilig op de elektrische fiets” eveneens mogelijk is. Er is ook gewandeld met vereenzaamde ouderen uit Tiel en omgeving. Het doel was om autochtone en allochtone ouderen met elkaar te verbinden.

  Mocht uzelf  een leuk idee hebben om iets te organiseren, dan is OuderenGelderland bereid om u hierbij te ondersteunen.

  Om al deze evenementen te doen slagen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies, b.v. gastheer/gastvrouw of b.v. coördinator voor de diverse eettafels.

  Voor nadere informatie  verwijzen wij u  graag onze website: www.ouderengelderland.nl.
  Contact opnemen kan ook via: info@ouderengelderland.nl  of telefonisch met telnr.06-16999498.

   

 • Kerstdiners succesvol

  OuderenGelderland heeft ook in 2016 weer diverse succesvolle kerstdiners georganiseerd met als hoogtepunt het Kerstdiner bij Van der Valk in Tiel. Zeker 200 gasten schoven aan tafel aan en hebben genoten van het eten, de muziek en elkaar. Het kennismaken aan tafel met elkaar wordt gestimuleerd en draagt eraan bij dat mensen ook na de kerst met elkaar in contact blijven.

  Ook heeft OuderenGelderland kerstdiners georganiseerd in samenwerking met Jumbo voor roze ouderen in Tiel, de betaande eetcafe's en bij Gaycare in Amsterdam. Kerst is dus voor OuderenGelderland al geslaagd, zeker omdat dit bijgedragen heeft aan het vermindering van eenzaamheid onder ouderen.

  zie ook de berichten in de Tielenaar en van het Rode Kruis

  De Tielenaar: http://detielenaar.nl/nieuws/ouderenfonds-kerstdiner-bij-van-der-valk-ho...

  het Rode Kruis afd. Tiel: http://www.rodekruis.nl/afdeling/tiel/nieuws/kerstdiner-soos-2016


   

   

 • Verkeersles

  Op 1 april hebben 30 ouderen een verkeersles gevolgd georganiseerd door Enis Yalcin en ANWB Autorijschool Wesseldijk. Ouderengelderland vindt het belangrijk dat ouderen goed op de hoogte zijn van de nieuwe verkeersregels. Door dit samen te bespreken en situaties door te nemen kan dit bijdragen om ongelukken te voorkomen. Ouderengelderland gaat kijken of het organiseren van Broemcursussen en veilig op de electrische fiets ook mogelijk is. 

Pagina's