Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /www/includes/file.phar.inc).

ANBI

OuderenGelderland bezit sinds enige tijd de ANBI status. Met deze status kunnen mensen die een schenking doen en deze kosten  aftrekken van de belasting als gift. Dit is fiscaal zeer voordelig als schenking.  Dat voordeel loopt sterk op door de ANBI status. Op ANBI calculator  kunt u uitrekenen hoeveel u netto betaalt als u de gift aftrekt bij de belastingdienst. Wilt u meer informatie of wilt u een schenking doen? neem dan contact op met Frederik Bennis en mail naar info@ouderengelderland.nl 

Voorwaarden ANBI status

Stichting Ouderengelderland wil een financieel gezond beleid voeren, waarbij ze zoekt naar een combinatie van inkomsten. DIt zorgt voor risicospreiding en stabiele groei van de organisatie.  De inkomsten waar Ouderengelderland naar streeft bestaan uit een combinatie van:

  • fondsen en sponsors voor nieuw op te zetten activiteiten en projecten
  • gemeenten en zorgorganisaties voor een stabiele jaarlijkse financiering
  • bijdragen van deelnemers voor kostendekkende activiteiten  met een structureel karakter

Om aan de ANBI status te voldoen is dit ook opgenomen in de Statuten waarbij staat dat bij opheffing van de stichting de financien ten goede komen  aan het doel zoals dit in de statuten benoemd staat. Ons fiscaal nummer is 855656840 en we staan onder nr. 64414590 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Jaarrekeningen en jaarverslagen (inclusief sponsors en fondsen)

De balans, winst- en verliesrekening en het jaarverslag van 2019

De balans, de winst- en verliesrekening en het jaarverslag van 2018

De jaarrekening en het jaarverslag van 2017

De jaarrekening en het jaarverslag van 2016.

Onder deze link kunt u de financiele verantwoording over 2015 terugvinden.